تعریف سئو داخلی و خارجی
سئو داخلی و سئو خارجی، هر دو از اجزای بسیار مهم سئو و بهینهسازی وبسایت به شمار میروند. سئو برای هر نوع وبسایتی یک امر حیاتی است که نیازمند پشتیبانی مداوم و مستمر میباشد. اما آیا تمام بخشهای سئو به نوشتهها، متنها، مقالات و حتی تصاویر محدود میشود؟ باید گفت که نه؛ سئو به طور کلی به دو بخش داخلی و خارجی تقسیم میشود:
- سئو داخلی (On-Page): به طور خلاصه، این بخش به تمام فعالیتهای هدفمند برای پیشرفت رتبه وبسایت در نتایج جستجو مربوط میشود. این شامل مقالات، متنها و بخشهای داخلی وبسایت است.
- سئو خارجی (Off-Page): از نام این بخش میتوان حدس زد که ارتباط چندانی با اجزای داخلی وبسایت ندارد. سئو خارجی بیشتر به مواردی مانند تبلیغات در فضای مجازی و بکلینکها (Backlinks) ارتباط دارد.
در ادامه، به بررسی و توضیح دقیقتر این دو بخش مهم از سئو میپردازیم.
تعریف سئو داخلی (On-Page)
سئو داخلی به اجزای درونی و عناصر تشکیلدهنده وبسایت که با سئو مرتبط هستند، میپردازد. به طور کلی، گوگل به مطالبی که منحصر به فرد و از نو ساخته شدهاند، توجه بیشتری میکند. خوانایی راحت و تجربه کاربری بهتر برای کاربران یکی از اصلیترین فاکتورهای سئو داخلی است. گوگل به عناصر زیادی اهمیت میدهد و بر اساس آنها رتبهبندی وبسایتها را انجام میدهد. چند نمونه از عناصری که در سئو داخلی باید رعایت شوند:
کیفیت محتوا:
محتوایی که درون وبسایت منتشر میشود، باید از کیفیت لازم برخوردار باشد. این بدان معناست که محتوا باید اول از نظر ارتباط با کلمات کلیدی و موضوع وبسایت بررسی شود. دوم، محتوا باید کاملاً خاص باشد؛ یعنی دقیقاً همان مقاله با همان جملهها و کلمات مشابه در جای دیگر دیده نشود. سوم، متنها باید از لحاظ نگارشی و دستوری کاملاً بررسی شوند و از علائم نگارشی نیز باید به درستی استفاده شود. با رعایت این اصول، میتوان به بهبود رتبه وبسایت در نتایج جستجو کمک کرد و تجربه کاربری بهتری را برای بازدیدکنندگان فراهم ساخت.
توضیحات بخش متا (Meta Description):
متا یکی از انواع متا تگها میباشد که در سئو داخلی بسیار مهم است. متا، خلاصهای از یک صفحه از وبسایت شما را در بر دارد، که فقط برای موتورهای جستجو قابل دیدن است. توضیحات متا به موتورهای جستجو این امکان را میدهد که اطلاعاتی راجب موضوع صفحه وبسایت شما کسب کند. متا دیگر مانند گذشته تأثیر مستقیم بر رتبهبندی وبسایتها ندارد، اما همچنان حائز اهمیت میباشد. بنابراین باید اصولی را در نوشتن متاها رعایت کرد. مانند: قرار دادن کلمات کلیدی، کوتاه و مختصر بودن، خوانایی راحت و غیره.
عنوان مناسب:
استفاده از کلمات کلیدی اصلی در عنوان صفحات وبسایت به موتورهای جستجو کمک میکند تا موضوع محتوای هر صفحه را بهتر درک کنند. عنوان باید جذاب باشد و کاربر را ترغیب به کلیک کند. همچنین، طول عنوان نباید بیش از یک خط باشد و نباید در یک یا دو کلمه خلاصه شود.
تصاویر و Alt:
اضافه کردن تصاویر به مقالات و صفحات وبسایت نه تنها زیبایی ظاهری را افزایش میدهد، بلکه برای سئو داخلی نیز مؤثر است. از آنجا که موتورهای جستجو قادر به خواندن تصاویر نیستند، تگ Alt یا متن جایگزین برای توصیف تصاویر استفاده میشود. بنابراین، باید برای تمامی تصاویر موجود در وبسایت، متن Alt جداگانه و دقیقی نوشته شود.
توجه به تگ ها و هدینگها:
برای ایجاد یک ساختار مناسب در یک مقاله و یا صفحهای از وبسایت، باید به تگها توجه داشته باشید. استفاده درست از تگهای H1 و H2 و H3 و … نکتهای کلیدی در نوشتن هر متنی درون وبسایت میباشد. با رعایت اصول استفاده از این تگها، گوگل امتیاز ویژهای در ردهبندی وبسایت شما قائل میشود.
سرعت بارگذاری و روان بودن سایت:
این موضوع که تا حدودی به سئو فنی (Technical SEO) مربوط میشود، اهمیت زیادی دارد. گوگل به تجربه کاربران و راحتی آنها در استفاده از وبسایت اهمیت میدهد. هرچه سرعت بارگذاری وبسایت بیشتر باشد و کاربران با مشکلات کمتری مواجه شوند، نمره سئو بهتری کسب خواهید کرد.
سازگاری با دیگر پلتفرمها:
این موضوع نیز به سئو داخلی و سئو فنی مربوط میشود. اگر وبسایت شما تنها بر روی کامپیوترهای شخصی به درستی اجرا شود و روی تلفنهای هوشمند دچار مشکل باشد، موتورهای جستجو توجه کمتری به آن خواهند کرد.
این موارد برخی از بخشها و نکات مهم در سئو داخلی هستند. رعایت تمامی این نکات و توجه و رسیدگی مداوم به آنها در جهت بهبود سئو داخلی وبسایت یک امر حیاتی به حساب میآید.
سئو خارجی(Off Page)
سئو خارجی به عواملی مربوط میشود که به عناصر درونی وبسایت وابسته نیستند و بیشتر بر روی برند و نام صاحب وبسایت تمرکز دارد. به عنوان مثال، اگر شما یک وبسایت شرکتی طراحی کردهاید که خدماتی در زمینه طراحی و دکوراسیون منازل ارائه میدهد، تبلیغ شرکت خود در شبکههای اجتماعی و اشاره به وبسایتتان یکی از روشهای سئو خارجی است. لازم به ذکر است که آزادی عمل و کنترلی که بر روی سئو خارجی داریم، نسبت به سئو داخلی کمتر است.
در زیر چند نکته و روشهای سئو خارجی موفق توضیح داده شده است:
تبلیغات در صفحات مجازی:
یکی از راههای تبلیغ در شبکههای اجتماعی این است که با پرداخت مبلغی به افراد مشهور، از آنها بخواهید لینک وبسایت شما را منشن کنند. اما باید توجه داشته باشید که گوگل میتواند این نوع تبلیغات را شناسایی کند و ممکن است وبسایت شما را با پنالتی (Penalty) مواجه کند. بنابراین، تبلیغات باید به شکل طبیعی انجام شوند؛ به عنوان مثال، میتوانید در صفحات مجازی خود از لینک وبسایت استفاده کنید یا اینکه صفحات معتبر به طور طبیعی وبسایت شما را به عنوان یک برند نمونه معرفی کنند.
بکلینکها(Backlinks):
همانطور که از اسمش پیداست، بکلینک یک نوع از لینک میباشد. وقتی یک وبسایت به وبسایت دیگر لینک میشود، بکلینک شکل گرفته است. بکلینکها برای سئو خارجی اهمیت زیادی دارند. اگه تعداد دفعاتی که وبسایت شما به یک وبسایت شناخته شده با رتبه بالا لینک شود زیاد باشد، رتبه وبسایت شما نیز به شکل چشمگیری افزایش مییابد. علاوه بر افزایش امتیاز سئو وبسایت شما بکلینکها فواید دیگری دارند. اگر وبسایت شما به یک وبسایت معتبر لینک شود، اعتبار وبسایت شما افزایش پیدا میکند. همچنین کاربران با دیدن نام وبسایت شما در دیگر وبسایتها به کیفیت وبسایت شما پیبرند. همه این موارد برای سئو به ویژه سئو داخلی اهمیت ویژهای دارد.
به طور کلی، برای دستیابی به سئو خارجی موفق، نیازمند عوامل بیرونی مناسبی هستید. محتوای باکیفیت درون وبسایت، ارائه خدمات با کیفیت و پشتیبانی مستمر میتواند به طور خودکار جایگاه وبسایت شما را ارتقا دهد. این امر باعث میشود که صفحات مجازی، کاربران و وبسایتهای معتبر به طور طبیعی به وبسایت شما ارجاع دهند.
سئو داخلی یا سئو خارجی، کدام مهمتر است؟
اهمیت سئو در نگهداری و طراحی یک وبسایت غیر قابل انکار میباشد. اما آیا اجزای مختلف سئو از مقدار اهمیت متفاوتی برخوردار میباشند؟ باید گفت خیر. خدمات سئو در صورتی موفقیت آمیز خواهند بود که تمامی جوانب آن به درستی رعایت شوند.
در حالی که در سئو داخلی کنترل بیشتری بر تمامی فرآیندها و نکات داریم، اما همه این فرآیندها باید با توجه به سئو خارجی انجام شوند. سئو خارجی تنها در صورتی به اهداف خود میرسد که سئو داخلی با کیفیت مناسب اجرا شده باشد و بالعکس. بنابراین میتوان گفت که سئو خارجی و داخلی هرچند متفاوت هستند، اما هیچگاه از هم جدا نیستند و هر دو اهمیت یکسانی دارند.
در کنار این دو بخش، سئو فنی نیز نقش پررنگی در بهینهسازی وبسایت شما دارد.
خدمات سئو و بهینهسازی وبسایت در دی
متخصصان تیم دی با آگاهی کامل از اهمیت سئو داخلی و سئو خارجی، بهترین خدمات سئو را برای وبسایت شما ارائه میکنند. ما در دی تمام تلاش خود را میکنیم تا بهترین خدمات سئو را به شما عزیزان ارائه دهیم. استفاده از بهروزترین تکنیکها و نکات سئو، بهرهگیری از ابزارهای باکیفیت، ارائه خدمات مستمر و موارد دیگر، همه حاکی از این است که دی خدماتی با بالاترین کیفیت و استانداردهای جهانی را ارائه میکند.
ما در دی منتظر همکاری و ارائه خدمات سئو و سایر خدمات در حوزه دیجیتال مارکتینگ به شما عزیزان هستیم.