مقدمهای بر انواع وبسایت
در زندگی امروز، وبسایتها نقش مهمی را ایفا میکنند. ما چه خواسته و چه ناخواسته، برای انجام امور روزانه خود از انواع وبسایت استفاده میکنیم. بهطور مثال، برای سفارش غذا از یک سایت فروشگاهی، برای اطمینان از معتبر بودن خبری جدید از یک سایت خبری، و یا برای یادگیری نحوه انجام صحیح حرکات ورزشی از یک سایت آموزشی استفاده میکنیم. بدون شک، وبسایتها به ابزارهای مورد استفاده ما تبدیل شدهاند، اما آیا درباره انواع آنها و نحوه کارکرد هرکدام آگاهی داریم؟
در این مقاله، سعی میکنیم اطلاعات مفیدی را درباره انواع وبسایت ها به شما ارائه دهیم. پس با ما همراه باشید.
انواع وبسایتهای کاربردی
بدیهی است که برای هر نوع نیاز کاربران اینترنت و در هر زمینهای، یک نوع وبسایت نیز وجود داشته باشد. انواع وبسایتها با توجه به نیاز همگان طراحی میشوند و روزانه به طور میانگین ۴ میلیون وبسایت در انواع مختلف در سراسر جهان توسط گوگل ایندکس میشوند. این تعداد زیاد وبسایت را میتوان از لحاظ کاربرد در چند نوع مختلف دستهبندی کرد. در زیر به معرفی تعدادی از انواع وبسایتها میپردازیم.
وبسایت فروشگاهی (E-commerce)
یکی از انواع وبسایتها که به مراتب میتوان نمونههای مختلفی از آن را مشاهده کرد، سایت فروشگاهی است. امروزه با وجود روشهای متعدد برای اداره یک فروشگاه آنلاین و فروش محصولات، بسیاری از صاحبان کسبوکارهای آنلاین ترجیح میدهند برای برند خود یک سایت فروشگاهی داشته باشند. با طراحی یک سایت فروشگاهی، میتوانید به راحتی تمام محصولات و خدمات خود را به مشتریان ارائه دهید و با آنان در تعامل باشید. یکی دیگر از ویژگیهای مثبت وبسایتهای فروشگاهی، ایجاد حس جدیت و اعتبار برای برند شما است. این نوع سایتها به بزرگتر و ثابت قدمتر شدن هر کسبوکار کوچکی کمک شایانی میکنند. از نمونههای موفق این نوع وبسایت میتوان به شرکت Amazon اشاره کرد.
نحوه کار این نوع وبسایت به طور خلاصه به این صورت است که کاربر با ورود به سایت فروشگاهی شما، انواع محصولات ارائهشده را مشاهده میکند. پس از انتخاب محصول مورد نظر و پرداخت آنلاین (یا هر نوع روش پرداختی دیگر)، محصول به محل مورد نظر خریدار ارسال میشود. در این فرآیند، هر کاربر میتواند از طریق پنل کاربری خود، اطلاعات دقیق درباره زمان و نحوه ارسال را مشاهده کرده و خریدی امن و مطمئن را تجربه کند.
وبسایت خبری (News website)
وبسایتهای خبری خود را به عنوان جایگزینی برای روزنامهها و حتی برنامههای خبری رادیو و تلویزیون معرفی کردهاند. با وجود اینکه امروزه اخبار با سرعت زیادی در شبکههای اجتماعی منتشر میشود، ممکن است توجه چندانی به این نوع وبسایتها نشود و کاربر به جای مراجعه به یک وبسایت خبری برای خواندن مطلبی جدید، به یک کانال تلگرامی مراجعه کند. با این حال، وبسایتهای خبری به صورت رایگان و روزانه اخبار روز دنیا در تمامی بخشها را در اختیار کاربران قرار میدهند. همچنین، این وبسایتها مطالب و مقالات کاملی در زمینههای سیاسی، ورزشی، اقتصادی و… ارائه میدهند.
اگرچه این نوع وبسایتها ممکن است کاربرد زیادی نداشته باشند، اما همچنان وبسایتهای معروفی مانند Guardian و New York Times کاربران زیادی را به خود جذب میکنند.
این نوع وبسایتها دارای تعداد زیادی خبرنگار و نویسنده هستند که به صورت روزانه و در تمامی ساعات شبانهروز، خبرهای فوری و مهم را در قالب مقاله و نوشته منتشر میکنند. کاربرانی که در این سایتها عضویت دارند، معمولاً از طریق ایمیل از انتشار مقالات جدید مطلع میشوند.
وبسایت نمونه کار (Portfolio)
به طور ساده، سایت نمونه کار برای معرفی نویسندگان، طراحان، برنامهنویسان، عکاسان و دیگر افراد متخصص استفاده میشود. هر شخصی که در حیطهای مهارت دارد و به دنبال کار میگردد، در سایت نمونه کار خود به ارائه مدارک تحصیلی، نمونه کارها و سابقه کار خود میپردازد. در سایت نمونه کار، شما به معرفی کامل حیطه کاری خود میپردازید و دستاوردها و سابقه همکاری خود را با شرکتها و افراد به اشتراک میگذارید.
در سایت نمونه کار خود باید تلاش کنید تا با ارائه مدارک رسمی و معتبر، سابقه کار خود را به گونهای نشان دهید که هر فرد یا شرکتی برای همکاری با شما ترغیب شود. نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که سایت نمونه کار ممکن است با سایت شخصی اشتباه گرفته شود. تفاوت این دو در این است که سایت شخصی به معرفی شما و برندهای شما میپردازد و الزاماً هدف آن پیدا کردن فرصت شغلی نیست.
وبسایت شخصی (Personal website)
شاید در نگاه اول تفاوت زیادی بین یک وبسایت نمونه کار با وبسایت شخصی احساس نشود، زیرا در هر دو به معرفی خود میپردازید. اما نکته اصلی این است که وبسایت نمونه کار به حیطه کاری و فعالیتهای تحصیلی شما محدود میشود، در حالی که وبسایت شخصی محیطی برای ارائه آزادانه افکار و عقاید، سبک زندگی و شخصیت شماست. بیشتر افراد معروف از این نوع سایت برای تبلیغ خود و برندشان استفاده میکنند. برای نمونه میتوان به وبسایت شخصی فوقستاره فوتبال کریستیانو رونالدو و یا وبسایت (وبلاگ) شخصی بیل گیتس اشاره کرد.
لازم به ذکر است که وبسایت شخصی جزو کماستفادهترین انواع سایت است و به ندرت با آن برخورد میکنید.
وبسایت آموزشی (Educational website)
سایت آموزشی نوع دیگری از وبسایتها است که به ارائه مطالب آموزشی در زمینههای مختلف میپردازد. فرقی ندارد که آموزش مربوط به حرکات ورزشی، نحوه انجام یک مرحله در بازیهای ویدیویی، یا حتی کارکردن با ابزار طراحی وبسایت باشد؛ هر سایتی که به ارائه مطالب آموزشی بپردازد، سایت آموزشی نامیده میشود.
نحوه کارکرد این نوع وبسایت به این صورت است که صاحبان سایت آموزشی، مطالب آموزشی را تهیه کرده و در وبسایت قرار میدهند. این آموزشها میتواند به صورت ویدیو، تصویر، یا وبلاگ باشد. برخی از سایتهای آموزشی تمامی بخشهای آموزش خود را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار میدهند و برخی دیگر در قبال دریافت مبلغی، نسخه کامل آموزشها را ارائه میدهند.
یک نمونه داخلی از سایت آموزشی، سایت فرادرس است.
وبسایت شرکتی (Corporate)
چه شرکت شما تازهکار باشد و چه سابقهای طولانی در حیطه خود داشته باشد، وبسایت شرکتی یکی از روشهای تبلیغاتی موثر و مدرن برای شرکت شماست. در یک وبسایت شرکتی، محصولات و خدمات شرکت به طور مستقیم ارائه نمیشوند. وبسایت شرکت شما میتواند صرفاً راهی برای معرفی و تبلیغ شرکت شما در فضای مجازی باشد. یک وبسایت شرکتی حرفهای با معرفی دقیق شرکت و توضیحات کامل راجع به محصولات و خدمات شما، میتواند به یک نقطه قوت تبلیغاتی در مقایسه با رقبا تبدیل شود.
کاربران با مراجعه به وبسایت شرکت شما، اطلاعات مهمی درباره نحوه تشکیل، تاریخچه، خط تولید، نیروی کار، نوع سهام و مدیریت شرکت کسب میکنند. با توجه به این نکات، میتوان گفت وبسایت شرکتی یکی از ضروریترین انواع وبسایت است که هر شرکتی برای فعالیت رسمی در دنیای مجازی به آن نیاز دارد.
از نمونههای داخلی و خارجی این نوع سایت میتوان به وبسایت رسمی کیک صحبتی اشاره کرد.
وبپورتالها (Web Portals)
وبپورتالها به کاربر این امکان را میدهند که با اطلاعات شخصی خود وارد (Login) شوند و به اطلاعات بهخصوصی دسترسی پیدا کنند. مثال بارز پورتالها، دانشگاهها، مدارس و ادارات دولتی هستند که نام کاربری و رمز عبور شخصی هر دانشجو، دانشآموز یا شهروند را در اختیار او قرار میدهند و کاربر با ورود به پورتال مربوطه از خدمات آن سازمان استفاده میکند. برای نمونه، با ورود به پورتال دانشگاه آزاد اسلامی، دانشجو میتواند انتخاب واحد، مشاهده نمرات و مواردی از این قبیل را انجام دهد.
نکته قابل توجه درباره پورتالها این است که نسبت به دیگر انواع سایتها نیازمند نگهداری بیشتری هستند و سیستم پیچیدهتری برای طراحی دارند. سازمانهایی که پورتال شخصی خود را دارند، معمولاً یک طراح وب داخلی نیز دارند تا در صورت بروز هرگونه مشکل، اقدام به رفع آن کنند.
دلیل اهمیت انواع وبسایتها
برای هر کاربر اینترنت و هر صاحب برند و کسبوکاری که علاقهمند به وارد کردن برند خود به دنیای دیجیتال است، ضروری
است که بداند چه نوع وبسایتی برای کسبوکار خود نیاز دارد و در چه زمینهای با دیگر وبسایتها به رقابت خواهد پرداخت. علاوه بر این، هر نوع وبسایت طراحی و حجم کار متفاوتی دارد و این بر مدت زمان طراحی و هزینههای آن تأثیرگذار است. همچنین اطلاعاتی که باید به طراح وبسایت خود ارائه دهید در هر نوع وبسایت متفاوت است. برای مثال، یک وبسایت شرکتی نیازمند اطلاعات بیشتری از خود شرکت و اجزای آن است تا یک سایت آموزشی، که باید بر روی موضوعات ارائه دادهشده تمرکز کند.
مورد دیگر از دلایل اهمیت دانستن تفاوت نوع هر وبسایت این است که نحوه نگهداری هر نوع سایت با دیگری تفاوت دارد. یک سایت خبری بهطور روزانه و حتی ساعتی مقاله منتشر میکند، در حالی که یک وبسایت شخصی ممکن است ماهها و حتی سالها دستنخورده باقی بماند.
بنابراین، اطلاع از تفاوت هر نوع سایت با دیگری از اهمیت قابلتوجهی برخوردار است.
طراحی انواع وبسایت با دی
تیم دی با توجه به تمامی نیازها و ویژگیهای اختصاصی هر نوع وبسایت، به طراحی وبسایت سفارشی شما میپردازد. متخصصان دی به خوبی با انواع وبسایتها آشنا هستند و بهترین پلنها را برای طراحی و پشتیبانی سایت شما ارائه میدهند. در صورت نیاز به مشاوره برای اطلاع از بهترین نوع سایت برای کسبوکار یا برند خود، میتوانید با پشتیبانی ما تماس بگیرید.
تیم دی در تمامی مراحل طراحی وبسایت و ارائه پلنهای مختلف پشتیبانی، همراه شماست و با رعایت استانداردهای جهانی، وبسایتی با بالاترین کیفیت ممکن برای کسبوکار آنلاین، خبرگزاری، فروشگاه، شرکت و… شما طراحی میکند.
انواع وبسایتهای طراحیشده توسط دی
شما میتوانید در بخش نمونهکارهای ما، وبسایتهای طراحیشده توسط تیم حرفهای دی را در انواع مختلف مشاهده کنید. تیم دی به شما اطمینان میدهد که هر نوع سایتی که کسبوکار شما نیاز داشته باشد، با بالاترین کیفیت ممکن توسط ما طراحی خواهد شد.